// Datum :28-01-2021 / 08:45 TAAL:EN / _NL User: [NL]
  • Disneys Tarzan

    T:18-11-1999

    Disney's prachtige bewerking van het klassieke verhaal van Edgar Rice Burroughs over de aapman begint diep in het oerwoud als baby Tarzan geadopteerd wordt door een gorillafamilie. Ondanks dat de leider van de gorilla's het "haarloze wonder" mijdt, accepteren de anderen hem en voeden hem op alsof hij een van hen is. Samen met zijn gevatte aapvriendje Tuk en zijn neurotische olifantmaatje Tantor leert Tarzan hoe hij door de bomen kan zwieren en zwaaien en kan overleven in het dierenrijk. Maar zijn twee werelden komen met elkaar in botsing als hij mensen ontmoet en Tarzan gedwongen wordt om te kiezen tussen een “beschaafd” leven met de mooie Jane en het leven dat hij kent en waar hij van houdt met zijn gorillafamilie.

Disneys Tarzan
(Disneys Tarzan)
Originele Premiere :
18-06-1999Hollywood, USA
Nederlandse Premiere :
18-11-1999Amsterdam
Bedrijf :

Walt Disney

Distributeur :

Buena Vista Home Entertainment

Lengte :
88 min
Omschrijving :
Disney's prachtige bewerking van het klassieke verhaal van Edgar Rice Burroughs over de aapman begint diep in het oerwoud als baby Tarzan geadopteerd wordt door een gorillafamilie. Ondanks dat de leider van de gorilla's het "haarloze wonder" mijdt, accepteren de anderen hem en voeden hem op alsof hij een van hen is. Samen met zijn gevatte aapvriendje Tuk en zijn neurotische olifantmaatje Tantor leert Tarzan hoe hij door de bomen kan zwieren en zwaaien en kan overleven in het dierenrijk. Maar zijn twee werelden komen met elkaar in botsing als hij mensen ontmoet en Tarzan gedwongen wordt om te kiezen tussen een “beschaafd” leven met de mooie Jane en het leven dat hij kent en waar hij van houdt met zijn gorillafamilie.Collectibles :
30
Artikelen :
1
Filmposters :
1
ActeurRol
Peter Blok
Tarzan
Katja Schuurman
Jane
Moshe Burmeister
Jonge Tarzan
Piet Ekel
Professor Porter
Mila Teule
Jonge Tantor
Plien van Bennekom
Tuk
Jack Wouterse
Tantor
Tanneke Hartsuiker
Kala
Ernst Daniël Smid
Clayton
Peter Bolhuis
Kerchak
Fred Meijer
?
Originele Productie:
Bonnie Arnold
Producent
Thomas Schumacher
Producent
Kevin Lima
Regisseur
Chris Buck
Regisseur
Phil Collins
Liedteksten
Mark Mancina
Originele Muziek
Tab Murphy
Screenplay
Noni White
Screenplay
Bob Tzudiker
Screenplay
Harald Siepermann
Karakter ontwerper
Nederlandse Productie:
Hans Hulshof
Regie
Barbera Straathof
Producent
Karin Bakker
Producent
Bert Heerink
Zang
Tanneke Hartsuiker
Zang
Judtih Dekker
Vertaalster
Verhaal
Tarzans ouders worden vermoord door het jachtluipaard Sabor en Tarzan lijkt gedoemd te zijn om dood te gaan. Maar gelukkig vindt de aap Kala hem. Haar kleintje is net dood gegaan dus zij voedt hem op. Dan komt Jane in de jungle en hij wordt verliefd op haar. Maar Clayton is bij haar en hij heeft slechte plannen. Ook Sabor is nog naar hem op zoek.