// Datum :27-11-2022 / 13:56 TAAL:EN / _NL User: [NL]
  • Heerscher der Woestijn

    T:

Heerscher der Woestijn
(The Lion Man)
Originele Premiere :
1936?
Nederlandse Premiere :
?
Productie
Normandy Pictures
Distributeur :

N.V. Oostra Toonfilm

Lengte :
1759 meter

Artikelen :
4
ActeurRol
John Hall
El Lion
Kathleen Burke
Eulilah
Ted Adams
Sheikh Youssef Ab-Dur
Jimmy Aubrey
Simmonds
Finis Barton
Sherrifa
Richard Carlyle
Hassan El Dinh
Eric Snowden
Sir Ronald Chatham
Bobby Fairy
De jonge Chatham
Henry Hale
Mohamund Bey
Lal Chand Mehra
Sjeik
Charles King
Arabische handlanger
Originele Productie:
Arthur Alexander
Producent
Max Alexander
Supervising Producer
John P. McCarthy
Regie
Richard Gordon
Script
John Williams
Script
Robert E. Cline
Cinematography
Tony Martinelli
Film Bewerking
Myron Marsh
Regie Assistent
Fred Preble
Technical Director
Hans Weeren
Geluidsengineer
Verhaal

Sir Ronald Chatham, beheerder der CONTINENTAL EXPLOITATION COMPANY verrast zijn vennoten, met zijn besluit, persoonlijk een inspectie te leiden in een weinig beschaafd deel van Afrika, en zijn zoon op deze gewaagde reis wenst mede te nemen.

Na de gevaren der reis getrotseerd te hebben worden Sir Ronald en zijn zoon voor de troon van de machtige Sheik YUSSEF AB DHUR gebracht. Het onderhoud dat nu plaatsvindt, wordt afgeluisterd door de blanke vrouw van Sheik Yussef, die besluit hem en het kind voor Yussef te waarschuwen.

De volgende morgen als Sir Ronald met zijn zoon, begeleidt door gidsen van Sheik Yussef op weg gaat, volgt zij de karavaan te paard nadat door een list de posten van Yussef wist te ontwijken. Zij komt echter te laat, daar de karavaan reeds door de bende van Yussef aangevallen wordt, en waarbij Sir Ronald doodgeschoten wordt. Het lukt haar noch zijn kind te redden. Hij wordt door de bende gevolgd. Het lukt haar echter dodelijk gewond met het kind HASSAN EL DHIN, door getemde leeuwen beschermd wordt te bereiken en sterft zij in zijn armen.


Tussen de leeuwen groeit de joongen op, tot een flinken man, beroemd door zijn dapperheid en het redden van expedities, die dikwijls door de benden aangevallen worden. Hij is bij de benden bekend en gevreesd als de LEEUWEN-MAN.

Yussef is hierover zeer ntstemd en besluit de LEEUWEN-MAN onschadelijk te maken, te meer als hij om de hand van de dochter van BEN MOHAMMED BEY vraagt, het meisje weigert, daar zij de LEEUWEN-MAN zonder hem persoonlijk te kennen zeer bewondert. Als Yussef BEN MOHAMMED BEY en zijn dochter dreigt, besluit het meisje de LEEUWEN-MAN om bescherming te vragen, en wordt zij op hem verliefd.

Yussef is woedend om zijn mislukking en beraamt een nieuw plan om aan de groeiende populariteit van de Leeuwen man een eind te maken. Hij nodigt de Leeuwen-man uit op een feest en zorgt ervoor dat een verdovingsmiddel in de wijn van Leeuwen-man gedaan wordt. Als op dit feest ook BEN MOHAMMED BEY met zijn dochter verschijnt vinden zij de Leeuwen-man in de armen van een der danseressen. Ben Mohammed verbiedt derhalve zijn dochter elke omgang met de Leeuwen-Man, temeer daar Yussef hem attent maakt op de lage afkomst van Leeuwen man. Yussef triomfeert dus en denkt dat het meisje nu voor hem is. Op dit ogenblik dringt het gerucht van geweerschoten tot hen door. Er wordt gevochten tussen zijn mannen en de volgelingen van de Leeuwen-man. De Leeuwen-man, die intussen tot bezinning gekomen is, voegt zich bij zijn krijgers en verjaagt gelukt het hem en zijn krijgers Yussefs bende te verpletteren en op de vlucht te jagen. Alsdan is het Yussef, die zich eensklaps dodelijk ontsteld in de ijzeren vuisten van de Leeuwen-man bevindt, die inmiddels van de toegetreden Hassan El Dhin zijn opvoeder vernomen heeft, dat Yussef de moordenaar van zijn vader is. In een hevige strijd wreekt de Leeuwen-man zijn vader.

Als nu ook Mohammed Bey verneemt, dat de Leeuwen-man van adel is, geeft hij zijn toestemming tot het huwelijk van zijn dochter met de Leeuwen-man.

Film keuring

DatumOmschrijvingLeeftijd
27-12-1936D2466
Sensaties in de woestijn, strijd om een vrouw, danspartij en ... partij maken de film niet toelaatbaar voor jonge kinderen; daarom boven 14 jaar.
14

Aankondigingen

DatumVoorstellingenBioscoop/TheaterLokatieTitelBedrijfLeeftijdToegangOpmerking
19-02-1937
Deze week t/m 25-02-1937City Theater TilburgHeerscher der WoestijnNiet vermeld0De Leeuwenman in Heerscher der Woestijn
28-04-1938
Vrijdag 29 april t/m 2 mei City TheaterHeerscher der Woestijn18 jaar
02-05-1938
Maandag 2 mei 8.15 uurCity TheaterHeerscher der Woestijn18 jaar
05-08-1939
Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 augustus 1939Luxor Theater VenrayHeerscher der Woestijn